11-05-2021

Gerard en Carla hebben vrijdag helaas afscheid moeten nemen van hun Juca. Zijn stamboomnaam was Turbo Play Under the Red Sky. Juca was een zoon van Zoë en Tango, hij is 10 jaar geworden. Vooral de regelmatige uitstapjes naar Terschelling waren een feestje voor Juca, hij genoot daar optimaal van. Voor Gerard en Carla was hij een supertrouw, rustig en lief maatje. We wensen hen veel sterkte met dit verlies.

Juca - Turbo Play Under the Red Sky

26-04-2021

Op 22 april overleed Ravel (Flying Scotsman Under the Red Sky). Hij is 13 jaar geworden. Ravel was een zoon van Tango en Banshee, een broer van onze Dawn. Een enorm verlies voor zijn baasje Saskia en de rest van de familie. Zij hebben een geweldige hond gehad aan Ravel. Een trouw maatje die het met iedereen kon vonden, overal mee naar toe ging en dol was op lange wandelingen. Wij wensen zijn eigenaren heel veel sterkte en zijn hen dankbaar voor de vele jaren liefdevolle zorg voor Ravel.

toller Ravel

Er is op dit moment veel vraag naar (toller)pups. Ook wij krijgen veel aanvragen binnen. Helaas moeten we alle geïnteresseerden teleurstellen, wij hebben geen fokplannen. En zo lang het coronavirus niet verdwenen is, ontvangen we geen bezoek om onze honden te bekijken en zullen we ook niet aanwezig zijn op shows of andere evenementen.

Wij verwijzen mensen naar de website van de rasvereniging. Hier staan de geplande nesten die volgens het fokreglement worden gefokt. Ook adviseren we belangstellenden om eens rond te kijken bij andere rassen.

Wij raden het in ieder geval af om een (toller)pup via Marktplaats te kopen. De kans is groot dat u een pup krijgt uit de broodfok en met uw aanschaf houdt u die broodfok in stand. Gaat u toch kijken op internet? Volg dan het stappenplan Puppy via internet van het LICG.

Ook een hoge pupprijs is verdacht. Wij vragen zelf 900 euro. Dan gaat het om pups met een stamboom waarvan de ouderdieren voldoen aan alle eisen in het fokreglement. Moet u veel meer betalen voor een tollerpup? Dan mag u uw vraagtekens zetten bij de motieven van de fokker.