20-08-2019

De pups van Splash en Joppe worden gevaccineerd voordat ze naar hun nieuwe eigenaren gaan. Wij kiezen er bewust niet voor om de pups eerst te titeren (met een titerbepaling wordt de hoeveelheid antistoffen in het bloed gemeten). Hiervoor hebben we de volgende redenen.

Ook met een titerbepaling valt vooraf niet te voorspellen of een vaccinatie gaat aanslaan. Moderne puppyvaccins werken ook al als er nog antistoffen aanwezig zijn die de pup van de moeder heeft meegekregen. Alleen als er nog te veel antistoffen van de moeder zijn, werkt de vaccinatie niet. Maar hoeveel 'te veel' is, verschilt per pup en per vaccin. En inmiddels zijn er ook aanwijzingen dat een vaccinatie wel degelijk een positief effect kan hebben als er nog te veel antistoffen van de moeder aanwezig zijn. Een zgn. priming-effect zorgt er dan voor dat een volgende vaccinatie beter aanslaat.

Daarnaast is VacciCheck een sneltest die geen exacte uitslag geeft, maar een indicatieve test. Een echte titerbepaling wordt in een laboratorium gedaan maar in verband met de doorlooptijd is dat niet praktisch voor een pup.

Vorige maand nam Gerja deel aan een webinar over VacciCheck, de sneltest waarmee een indicatie wordt gegeven van de hoeveelheid antistoffen tegen bepaalde ziektes. De webinar werd georganiseerd door Biogal Galeb Labs, het bedrijf dat VacciCheck produceert. De spreker was professor Richard B. Ford, een Amerikaanse expert op het gebied van vaccineren en immuniteit. Hij zei desgevraagd het volgende over het titeren van ongevaccineerde pups: "There is little clinical indication to test for antibody levels in dogs/cats prior to starting the initial vaccination series (usually between 6 and 8 weeks of age).  Qualitative and quantitative testing methods could detect maternal antibody giving a “positive” test result.  But maternal antibody is “passive” and is in a state of progressive decline within the first few days of life.  Furthermore, a “positive” antibody test result in a young puppy is not necessarily a reliable indicator that the pup has “protective’ levels of maternal antibody." Net als de Nederlandse expert Herman Egberink van de Faculteit Dierengeneeskunde geeft Ford dus aan dat de wetenschappelijke onderbouwing voor het titeren van pups ontbreekt.

In de wetenschap dat in Nederland nog regelmatig honden overlijden aan parvo en hondenziekte (distemper) volgen wij daarom het advies van internationale experts en worden onze pups regulier gevaccineerd. Deze werkwijze is ook conform het fokreglement van de rasvereniging.

16-08-2019

De pups van Splash en Joppe groeien voorspoedig. Het is een levendig en actief stel, ze genieten van alle belangstelling die ze krijgen en vinden het geweldig om nieuwe dingen te ontdekken. Zondag zijn ze alweer 7 weken, voor de helft van de nest begint dan de laatste week dat ze bij ons zijn. Deze week hebben we weer nieuwe portretten gemaakt, meer foto's staan in het fotoalbum.

Mika 877 Klein Kimi 909 Klein

Giovanna 003 KleinDivina 689 Klein

Maria 499 WebLella 452 Klein

Desire 383 KleinSusie 040 Klein

 

03-08-2019

De pups worden zondag alweer 5 weken. De werpkist hebben we vorig weekend al afgebroken, ze hebben nu hun eigen speelkamer met buitenren.

Maandag worden ze gechipt, elke pup krijgt dan zijn eigen stamboomnaam. We hebben ons laten inspireren door ons jubileum, het 40e nest van Under the Red Sky. Dat is een robijnen jubileum en robijn is in het Engels ruby. En de pups zijn geboren op 30 juni, op die dag won Max Verstappen de Grand Prix van Oostenrijk. Tinus is al jaren hartstochtelijk fan van de Formule 1 en daar wilden we ook iets mee doen. De pups zijn daarom genoemd naar de F1-coureurs Kimi Räikkönen, Mika Häkkinen, Maria Teresa de Filippis, Lella Lombardi, Divina Galica, Desiré Wilson, Giovanna Amati en testrijder Susie Wolff. Dit alles heeft geleid tot de volgende stamboomnamen:

Ruby Kimi Under the Red Sky
Ruby Mika Under the Red Sky
Ruby Maria Under the Red Sky
Ruby Lella Under the Red Sky
Ruby Divina Under the Red Sky
Ruby Desiré Under the Red Sky
Ruby Giovanna Under the Red Sky
Ruby Susie Under the Red Sky

In het album staan weer nieuwe foto's. Wil je vaker nieuwe foto's zien van de pups? Volg ons dan op Instagram of Facebook, daar proberen we dagelijks een nieuwe foto te plaatsen.

Collage4 Weken

24-07-2019

Het was de hoogste tijd voor individuele foto's van de pups, ze staan ook in het fotoalbum. Ze doen het super, een paar keer per dag mogen ze buiten de werpkist spelen en krijgen dan ook een beetje puppymelk uit een schaal.

Pups%20Splash%20en%20Joppe%203%20weken

15-05-2019

Splash heeft er een kampioenstitel bij. Zondag deden we mee aan de internationale show in Luxemburg. Splash kreeg 1U in de kampioensklasse, ze won het CAC en CACIB en werd beste teef. Hiermee is ze Luxemburgs kampioen geworden. Fozzy stond voor het laatst in de jeugdklasse, ze eindigde op de derde plaats met uitmuntend.

Show Luxemburg 2019

We hebben 12 gasten online