Deze pagina gaat over onze tollers die er niet meer zijn maar die altijd in onze herinnering zullen voortleven. 
Honden Gedicht

 

Shady Maple Under the Red Sky

Roepnaam: Luna
Geboortedatum: 16-2-2010
Overleden: 13-2-2022
Stamboom

Luna, onze Loen, die steevast door Pa Slomp ‘t jachthontie werd genoemd, werd door een slopende ziekte net geen 12 jaar. Luna was een topper in de showring waar ze een indrukwekkende lijst met titels behaalde. Ook in het jachtgebeuren deed ze het prima en kreeg als eerste Nederlandse toller de titel CIB. Maar ook als huis/roedelhond zal ze moeilijk te evenaren zijn.

Luna Mei2012

Golden Dawn Under the Red Sky

Roepnaam: Dawn
Geboortedatum: 1-4-2008
Overleden 4-2-2022
Stamboom

Dawn was net als haar moeder Banshee klein van stuk maar met een groot ego. Ze kon behoorlijk eigenzinnig zijn maar toch was het bijna onmogelijk om boos op haar te worden. Een heerlijke hond waar de rest van de roedel veel respect voor had. In 2013 heeft ze een paar maanden in Zweden gelogeerd bij haar zoon Kendo en is toen ook Zweeds tentoonstellingskampioen geworden.

Chiemsee Web

 

Red Fairy Tales Go's Girl at the Well


Roepnaam: Zoë
Geboortedatum: 22-01-2008
Overleden: 3-7-2020
Stamboom

Zoë was de stabiele factor in onze roedel, rustig en zelfverzekerd. Ze was nooit lastig maar ging graag haar eigen gang. Showen vond ze prachtig, in de ring ging haar staart omhoog en liep ze vol trots haar rondjes. We hebben twee nestjes met Zoë gefokt en ze was een fantastische moeder. Op de leeftijd van 12,5 jaar was haar lichaam op en moesten we haar laten gaan.

Red Fairy Tales Go's Girl at the Well

Firefly's Are Your Duxinarow


Roepnaam: Arie
Geboortedatum: 14-07-2004
Overleden: 20-8-2019
Stamboom

We hebben Arie geïmporteerd uit Amerika. Het was een echte lieverd, graag bij mensen in de buurt en dol op knuffelen. We hebben twee nakomelingen van Arie gebruikt in ons fokprogramma: Zoë en Luna. En we zijn blij dat op deze manier zijn geweldige karakter is doorgegeven. De laatste 8 jaar van zijn leven woonde Arie bij Tiny in Kollum, daar heeft hij een prachtige tijd gehad.

Arie Jan09 Web

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sunshine of My Life Under the Red Sky

Roepnaam: Maece
Geboortedatum: 8-4-2015
Overleden: 13-12-2018
Stamboom

In de zomer van 2017 werd vastgesteld dat Maece een chronische leverontsteking had opgelopen. De oorzaak daarvan is nooit bekend geworden. Ze heeft diverse onderzoeken ondergaan. Daardoor konden we wel een aantal mogelijke oorzaken uitsluiten maar we zullen nooit weten waarom ze ziek is geworden. Ondanks de deskundige hulp van dierenkliniek De Kompaan in Ommen en onze liefdevolle verzorging, moesten we Maece op 3-jarige leeftijd laten gaan.

Maece

 

Meritable Meagan Under the Red Sky     

Roepnaam: Meagan
Geboortedatum: 1-9-2005
Overleden: 7-9-2018
Stamboom

Meagan was een zelfgefokte hond, een dochter van Shady en Woody. Ook haar grootouders Noddy en Silke woonden bij ons thuis en het is altijd bijzonder om meerdere generaties te zien opgroeien. Meagan was een toller met een gouden karakter; een zachte hond die nooit ruzie zocht. Meagan heeft drie nestjes gehad. Luna uit haar tweede nest woont ook bij ons en via haar hebben we ook een kleindochter van Meagan.

Meagan Feb2013 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Chuck Yeager Under the Red Sky


Roepnaam: Chuck
Geboortedatum: 18-9-2005
Overleden: 22-1-2018

Chuck was een zelfgefokte reu; de clown van de roedel. Wij hebben hem gehouden uit het eerste nestje van Banshee. Chuck leek veel op zijn Noorse vader Mascot. Qua uiterlijk maar ook qua karakter. Rustig, soms bijna wat verlegen. Maar hij werd erg enthousiast als hij aan het werk mocht, bijvoorbeeld een dummy apporteren. Maar hij ging ook graag mee naar shows en heeft diverse titels gewonnen in binnen- en buitenland. Chuck is op 22 januari 2018 overleden.

Chuck Yeager Under the Red Sky

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tollwest Dances with Waves


Roepnaam: Tango
Geboortedatum: 30-11-2002
overleden 28-6-2017

Op 12 november 2007 kwam Tango bij ons wonen. Hij was toen vijf jaar en afkomstig uit het Canadese Calgary. Tango was een vrolijke, innemende reu die ons hart snel veroverde. En eigenlijk gold dat voor iedereen die hem leerde kennen. Tango was overal voor in, of we nu naar een show gingen, naar jachttraining of gewoon leuke spelletjes deden. Wij zijn enorm blij en trots dat zijn fokker Lisa Porter Tango aan ons heeft toevertrouwd. Hij heeft bij diverse kennels in heel Europa gezorgd voor nakomelingen die op hun beurt ook actief zijn in verschillende takken van sport. Eind juni 2017 moesten we afscheid nemen van Tango.

Tango - Tollwest Dances with Waves

 

Pikkinokka's Red Sky Banshee

Roepnaam: Banshee
Geboortedatum: 02-10-2002
Overleden 21-2-2017

Banshee was onze prinses. Ze is geboren bij Pikkinokka Kennels in Canada en kwam op de leeftijd van 8 weken naar Nederland. Ze was een bijzondere hond met veel persoonlijkheid. Tot het laatst toe regeerde ze over de roedel. Banshee heeft bij ons drienestjes gehad. We hebben twee nakomelingen van haar gehouden, Chuck en Dawn.

Banshee Web


Hedera's Contessa May


Roepnaam: Tess
Geboortedatum: 18-3-2005
Overleden 16-1-2017

Tess is gefokt door kennel Hedera's in Finland en als pup bij ons komen wonen. Tess was bijzonder succesvol op shows en heeft dan ook een flinke waslijst aan titels behaald. Ze was een pittige dame die graag in de belangstelling staat. We hebben drie nestjes gefokt met Tess, in oktober 2007, november 2009 en januari 2012.

Tess Web

 

 


 

 

 

 

 

KD's Flower to Power

Roepnaam: Raiko
Geboortedatum: 13-6-2002
Overleden 22-7-2016

Raiko is bij ons komen wonen toen hij drieënhalf jaar was. Een schat van een hond waar we direct een 'klik' mee hadden. Raiko was altijd erg blij om je te zien en liep soms in zijn enthousiasme zijn baasje of vrouwtje omver. Met Raiko hebben we zweetwerk gedaan waarbij hij liet zien dat hij over uitstekende werkeigenschappen beschikte. Raiko woonde de laatste 8 jaar van zijn leven bij Marjan en Aike in Sappemeer waar hij een geweldige tijd heeft gehad.

Raiko Web

 

 

 

 

 

 

 

 

  


Noddy Maverick Under the Red Sky

Roepnaam: Maverick
Geboortedatum: 06-05-2004
Overleden:11-06-2012

Maverick was voor ons een speciale hond. De eerste pup uit de combinatie Shady en Woody. En hij was toen de enige pup wat betekent dat wij veel tijd hebben geïnvesteerd in het socialiseren van Maverick. Daarmee hebben wij zo'n band opgebouwd dat het vanaf het begin al vaststond dat hij bij ons zou blijven. Maverick was een hele energieke, speelse hond. Een knuffel op z'n tijd was prima. Maar het moest niet te lang duren want er was nog zoveel te doen en te ontdekken. Wij hebben Maverick moeten laten inslapen nadat bij hem darmkanker was geconstateerd.

Maverick1 

 


Evening Shade Under the Red Sky


Roepnaam: Shady
Geboortedatum: 22-04-1999
Overleden: 31-01-2010

Shady was de dochter van onze stamoudste Noddy en van onze Silke. Een bijzondere hond in vele opzichten. Shady was een echte toller; ze kon bij vreemden wat afwachtend zijn en keek eerst de kat uit de boom. Haar werklust was enorm; Shady wilde het liefst de hele dag ballen apporteren. Ook met behendigheid deed je haar een enorm plezier. Shady was de eerste in Nederland gefokte toller die Canadees kampioen werd. Op de foto Til Niquidet van Pikkinokka Kennels die haar showde. Eind 2009 werd bij Shady lympheklierkanker geconstateerd en na een maand moesten we al afscheid nemen.

Shady20can


Bright Flower's Elegant Danish Boy


Roepnaam: Noddy
Geboortedatum: 16-02-1992
Overleden: 28-05-2008

Noddy was één van de stamhonden van onze kennel. De titels die Noddy heeft behaald zijn bijna te veel om op te noemen. Een hoogtepunt in zijn showcarriere was de titel World Winner in 1995. Voor ons was Noddy de perfecte toller: niet alleen qua uiterlijk maar vooral ook om zijn karakter. Een echte kameraad, altijd lief en tolerant. Op 28 mei 2008 is hij vredig ingeslapen, op de leeftijd van 16 jaar en 3 maanden.

Noddy1


Red-Tollers BB Silke


Roepnaam: Silke
Geboortedatum: 04-06-1997
Overleden: 25-02-2008

Eind februari 2008 werd bij Silke leukemie geconstateerd. Er was geen hoop op genezing en haar situatie werd snel slechter. Er restte helaas geen andere keuze dan om Silke in te laten slapen. Haar laatste jaar woonde ze bij Marjan en Aike in Sappemeer. Wij zijn hen dankbaar voor de fijne tijd die ze Silke hebben gegeven, al was het veel te kort.

Silke Dk


  

Kare's Kelly Candu

Roepnaam : Kelly
Geboortedatum : 10-12-2000
Overleden: 17-04-2015

Met haar zwarte neus was Kelly een opvallende verschijning in onze roedel. Ook Kelly hebben we geïmporteerd uit Canada; ze is afkomstig van Kare Kennels in Nova Scotia.

Kelly was van al onze tollers het meest verzot op water. Zelfs met een regenplasje buiten kon ze zich nog vermaken.Kelly was een actieve, dynamische hond. In 2008 heeft ze haar laatste nestje gehad. 

 
Kelly Web1