Een overzichtje van de tollers waarmee we niet meer fokken en showen. Een aantal van deze honden heeft een plekje gevonden in een ander gezin.


Vermilion's Kalinda of EdTe

Kalinda op de boombank 

Roepnaam: Kalinda
Geboortedatum: 13-8-2010
NHSB-nummer: 2818250
PRA: drager
CEA: vrij
HD: A
JADD: drager
ECVO: voorlopig vrij

Net als Joppe is Kalinda afkomstig uit Amerika; ze is gefokt door de kennel Vermilions. De voorouders van Kalinda staan bekend om hun goede werkeigenschappen, een prima karakter en goede gezondheid. Kalinda heeft een lief, zacht karakter maar is ook erg speels. Ze is dol op rennen en apporteren. We hebben meerdere keren geprobeerd om een nestje te fokken met Kalinda maar dat is helaas niet gelukt. Sinds april 2016 woont Kalinda bij Michel en Natasja in Hoogeveen.  


Hedera's Show Must Go OnEvira

Roepnaam: Evira
Geboortedatum: 29-4-2008


NHSB-nummer: 2715507
PRA pattern A
CEA: normal/clear
HD: A

titels:
Internationaal showkampioen
Duits kampioen (VDH)
Evira is onze tweede toller van kennel Hedera's in Finland. Tess is daar ook geboren.  Evira is een toller die graag haar eigen gang gaat; ze is het liefst buiten om lekker rond te snuffelen en achter de vogels aanjagen. We hebben drie keer geprobeerd om met Evira een nestje te fokken. Dat is helaas niet gelukt; ze wordt nu ook niet meer ingezet voor de fok. Sinds het najaar van 2012 woont Evira bij Jeannet in Valthe.