Een overzichtje van de tollers waarmee we niet meer fokken en showen. Een aantal van deze honden heeft een plekje gevonden in een ander gezin.


Vermilion's Kalinda of EdTe

Kalinda op de boombank 

Roepnaam: Kalinda
Geboortedatum: 13-8-2010
NHSB-nummer: 2818250
PRA: drager
CEA: vrij
HD: A
JADD: drager
ECVO: voorlopig vrij

Net als Joppe is Kalinda afkomstig uit Amerika; ze is gefokt door de kennel Vermilions. De voorouders van Kalinda staan bekend om hun goede werkeigenschappen, een prima karakter en goede gezondheid. Kalinda heeft een lief, zacht karakter maar is ook erg speels. Ze is dol op rennen en apporteren. We hebben meerdere keren geprobeerd om een nestje te fokken met Kalinda maar dat is helaas niet gelukt. Sinds april 2016 woont Kalinda bij Michel en Natasja in Hoogeveen.  


Hedera's Show Must Go OnEvira

Roepnaam: Evira
Geboortedatum: 29-4-2008


NHSB-nummer: 2715507
PRA pattern A
CEA: normal/clear
HD: A

titels:
Internationaal showkampioen
Duits kampioen (VDH)
Evira is onze tweede toller van kennel Hedera's in Finland. Tess is daar ook geboren.  Evira is een toller die graag haar eigen gang gaat; ze is het liefst buiten om lekker rond te snuffelen en achter de vogels aanjagen. We hebben drie keer geprobeerd om met Evira een nestje te fokken. Dat is helaas niet gelukt; ze wordt nu ook niet meer ingezet voor de fok. Sinds het najaar van 2012 woont Evira bij Jeannet in Valthe. 


Firefly's Are Your Duxinarow


Roepnaam: Arie

Geboortedatum: 14-07-2004
NHSB-nummer 2645862 (imp. Amerika) Arie Jan09 Web
DNA/PRA pattern A
DNA/CEA normaal
HD: OFA good (volgens FCI-norm HD-A)
ECVO: voorlopig vrij
DM: drager

titels:

Nederlands kampioen
Duits kampioen (DRC)
Duits kampioen (VDH)
Amerikaans kampioen
Deens kampioen
Beste Nederlandse toller 2007

 

We hebben Arie geïmporteerd uit Amerika, hij is afkomstig van de kennel Firefly. Arie is een echte lieverd, geen macho en zoals Christi (de fokker) hem omschreef: a goof :). Hij is graag bij mensen in de buurt en laat zich graag knuffelen. Arie speelde volop met de anderen uit de roedel. Inmiddels hebben wij zelf vier keer Arie gebruikt als dekreu, twee keer met Kelly, een keer met Tess en een keer met Meagan. Van alle pupeigenaren hoorden we hele positieve berichten over het karakter van de hond; stabiel, zacht maar wel met de nodige werklust. Arie woont sinds augustus 2011 bij Tiny in Kollum.